Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

Τι καταφέρνει ένα παιδί με μέσο τη μουσική...Με μέσο τη μουσική ένα παιδί μπορεί να εκφραστεί και να επικοινωνήσει αυτοσχεδιάζοντας με μελωδία, ρυθμό, ή κίνηση. Καταφέρνει έτσι:


  •    Να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τον αυτοέλεγχο του
  •    Να μειώσει το φόβο, την αγωνία και το άγχος του.


Στις συνεδρίες τα παιδιά ακούγοντας διάφορα είδη μουσικής ή εφαρμόζοντας απλά μουσικοκινητικά παιχνίδια ή χρησιμοποιώντας απλά μουσικά όργανα, μπορούν να αυτοσχεδιάζουν, να παίζουν δημιουργικά και αυθόρμητα, να αξιοποιούν  τη φαντασία τους και να επικεντρώνουν την προσοχή τους σε συγκεκριμένες δραστηριότητες.

Στον κόσμο ενός παιδιού με αναπηρία ή αυτισμό, γεμάτο από περιορισμούς και απομόνωση, η μουσική το βοηθά να επικεντρωθεί στα πράγματα τα οποία το άτομο μπορεί να κάνει, αναπτερώνοντας την αυτοεκτίμηση και τον ψυχισμό του, προσφέροντας αποδοχή, επιλογές και εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.

Θετικά αποτελέσματα από μουσικοθεραπεία έχουν παρατηρηθεί σε θεραπευομένους στο επίπεδο του λόγου, της επικοινωνίας, της κίνησης, της δυνατότητας συγκέντρωσης και της κοινωνικότητας. Πολλές φορές τα αποτελέσματα αυτά είναι εντυπωσιακά ακόμη και σε περιπτώσεις που άλλα είδη θεραπειών δεν αποδίδουν στον επιθυμητό βαθμό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου