Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

50 επικίνδυνα πράγματα που πρέπει να αφήσετε τα παιδιά να κάνουν

Πρόκειται για ένα «αιρετικό» βιβλίο που μάλλον κανένας γονιός δε θα ήθελε στη βιβλιοθήκη του, ωστόσο αποτελεί best seller σε Η. Π. Α και Βρετανία.  
«Πενήντα επικίνδυνα πράγματα (που πρέπει να αφήσετε τα παιδιά σας να κάνουν)», είναι ο τίτλος ενός νέου βιβλίου που απορρίφθηκε από τουλάχιστον 16 εκδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και στη Βρετανία. «Μας είπαν ότι ο κίνδυνος να μας μηνύσουν οι γονείς παιδιών τα οποία μπορεί να τραυματιστούν ακολουθώντας τις συμβουλές του βιβλίου είναι μεγάλος» λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Julie Spiegle που το έγραψε σε συνεργασία με τον μηχανικό στο επάγγελμα Gever Tulley. 

Ο κίνδυνος να πέσουν βροχή οι μηνύσεις ίσως τελικά να μην είναι μικρός, αλλά οι δύο συγγραφείς του βιβλίου φαίνεται πως έχουν συνηθίσει σε... επικίνδυνα πράγματα. Ο Tulley μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα The Observer επιμένει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να κάνουν πράγματα που ενέχουν κάποιο ρίσκο, όπως να γλείψουν μια μπαταρία των εννέα βολτ, να κατασκευάσουν μια βόμβα σε μια τσάντα, να πετάξουν αντικείμενα από ένα κινούμενο αυτοκίνητο ή από ψηλά σημεία! Ακόμη ενθαρρύνει τα παιδιά να οδηγήσουν ένα αμάξι, σε ένα πάρκινγκ ή σε έναν ανοιχτό χώρο, καθισμένα στην αγκαλιά ενός ενηλίκου, ο οποίος θα πατάει τα πεντάλ και θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου αν τα πράγματα... πάνε στραβά. Ο ριψοκίνδυνος κύριος Τάλιν  είναι ιδρυτής ενός καλοκαιρινού προγράμματος τη «Σχολή μαστορέματος|» όπου τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν και να κατασκευάσουν ότι έχουν σκεφτεί. 

«Παρά τον προκλητικό του τίτλο το βιβλίο έχει να κάνει στην πραγματικότητα με την ασφάλεια και τα μικρά απλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε ώστε να γίνουν τα παιδιά μας πιο δημιουργικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να έχουν τον έλεγχο του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκονται» δηλώνει ο κύριος Tylley.  

Τα 6 πιο επικίνδυνα πράγματα σύμφωνα με το βιβλίο :

Παίζοντας με τη φωτιά: Καθοριστική στιγμή στην προσωπική ιστορία κάθε παιδιού.
Αποκτήστε έναν σουγιά: Ο σουγιάς, είναι σπάτουλα, είναι κατσαβίδι, είναι πολύτιμο εξεταστικό εργαλείο για ένα αληθινά περίεργο παιδί.
Πετάξτε ένα ακόντιο: Έχει αποδειχθεί ότι η ρίψη του ακοντίου ενισχύει τον πρόσθιο και τοιχωματικό λοβό του εγκεφάλου, σημεία που ευθύνονται για την οπτική οξύτητα, την αίσθηση των τριών διαστάσεων και την δομική επίλυση των προβλημάτων.
Αποσυναρμολογήστε συσκευές: Η διερεύνηση στο τι χρησιμεύουν τα κομμάτια των συσκευών αποτελεί μια πολύ καλή εξάσκηση των παιδιών ώστε να  αποκτήσουν την αίσθηση της κατανόησης. Ακόμα και για πράγματα περίπλοκα η αίσθηση ότι κατανοούν τα πράγματα από τα οποία αποτελούνται δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα κατανοήσουν και το σύνολο.
Παραβιάστε το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων: Τυπικά το να μετατρέψεις ένα μουσικό κομμάτι από το cd σου σε mp3 για να το ακούς στον υπολογιστή σου αποτελεί "παράνομη" πράξη. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι οι νόμοι πρέπει να ερμηνεύονται.

Οδηγήστε αυτοκίνητο: Το ενδιαφέρον τους για το αυτοκίνητο ξεκινά στην ίδια ηλικία την ίδια εποχή που αρχίζουν να ενδιαφέρονται για τους δεινόσαυρους.


Πηγή: http://www.imommy.gr/nipia/anaptiksi/article/1736/50-epikindyna-pragmata-poy-prepei-na-afhsete-ta-paidia-na-kanoyn/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου