Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

Δες μερικούς νέους τρόπους για να παρακινείς τα παιδιά σου να διαβάζουν..

karate-school-child-reading
Πέντε tips για να ενισχύσεις το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι.


Τι πρέπει να ξέρεις
Η αξία του διαβάσματος πρέπει να αναφέρεται συχνά. Βοηθάει τα παιδιά σας να μπουν σε εργασιακές συνήθειες, να είναι οργανωμένα και να αποκτήσουν το αίσθημα της υπευθυνότητας. Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε έναν αγώνα κάθε φορά που έρχεται το θέμα στην επιφάνεια, δες πώς μπορείς να βοηθηθείς.
1. Κάνε κάποια πράγματα που θα αποσπούν την προσοχή από το παιδί σου. Λίγη χαλαρή μουσική είναι ιδανική ενώ οτιδήποτε έχει σχέση με καρτούν είναι λίγο υπερβολικό.
2. Ενθάρρυνε τα παιδιά να επιβραβεύουν τον εαυτό τους όταν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
3. Κάνε αυτό που θέλεις να δεις εσύ από αυτά. Αν σε δουν να κάθεσαι και να διαβάζεις είναι πολύ πιο πιθανό να πάρουν και αυτά ένα βιβλίο.
4. Βάλε επιτεύξιμους στόχους και κατέγραψέ τους σε ένα βιβλίο.
5. Με τη βοήθεια του παιδιού σου φτιάξτε ένα μενού με καθημερινά και εβδομαδιαία βραβεία για κάθε στόχο που πετυχαίνουν, όπως είναι το να παίξετε ένα παιχνίδι μαζί ή να πάτε μία βόλτα μέχρι το βιβλιοπωλείο.
Πώς μπορείς να βοηθήσεις εσύ
Σιγουρέψου ότι βοηθάς στο να υπάρχει η απαιτούμενη ησυχία που χρειάζεται για να κάνει το παιδί τις εργασίες του! Μη μιλάς στο τηλέφωνο κοντά στο παιδί και μην ανοίγεις να δεις τις ειδήσεις όταν το παιδί σου κάνει τα μαθήματά του.
Βοήθησε το παιδί σου να φτιάξει ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, οργάνωσης του χρόνου του για το διάβασμά του καθώς τις άλλες δραστηριότητές του, όπως είναι το ποδόσφαιρο ή το πιάνο. Σιγουρέψου ότι υπάρχει χρόνος και για ξεκούραση.
Τα παιδιά που δεν έχουν ελεύθερο, χωρίς πρόγραμμα, χρόνο μπορεί να αρχίσουν να δυσανασχετούν με τις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου