Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

Check up πριν το σχολείο!

Check up πριν το σχολείο!

Η επιστροφή στο σχολείο συνοδεύεται και με επιστροφή στον παιδίατρο. Ένα πρώτο φθινοπωρινό τσεκ απ είναι απαραίτητο και πιθανόν να συμπληρωθεί και το ατομικό δελτίο υγείας για το σχολείο. Ο παιδίατρος Δρ Σπύρος Μαζάνης σου αναλύει τι θα ελέγξει ο γιατρός σου:


1. Βάρος και ύψος του παιδιού: Στις διακοπές συνήθως το παιδί παίρνει κάποια κιλά παραπάνω. Θα δοθεί πρόγραμμα διατροφής.
2. Δέρμα: Θα ελεγχθεί για πιθανά σημάδια από τσιμπήματα, χτυπήματα, αλλεργίες ή και μυκητιάσεις
3. Σκελετός: Έλεγχος για σκολίωση και για τον τρόπο που βαδίζει και στέκεται. Θα δοθούν οδηγίες για την ποιότητα και το βάρος της σχολικής τσάντας, για να προληφθούν ορθοπαιδικά προβλήματα, ειδικότερα της σπονδυλικής στήλης.
4. Καρδιά: Ακρόαση για πιθανή εμφάνιση φυσήματος ή αρρυθμιών. Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης διότι και τα παιδιά μπορεί να έχουν υπέρταση.
5. Μάτια και αφτιά: Έλεγχος στο ιατρείο για οπτική οξύτητα και των δύο ματιών αλλά και αν αναγνωρίζει τα χρώματα. Πολλά παιδιά έχουν αχρωματοψία. Έλεγχος των ακουστικών πόρων για πιθανά βύσματα ή ξένα σώματα.
6. Στόμα: Έλεγχος των δοντιών για πιθανή τερηδόνα ή ορθοδοντικά προβλήματα
7. Γενικά νοσήματα: Καταγραφή των προβλημάτων στο ιστορικό του παιδιού γι\' αυτά που πιθανόν πέρασε μέσα στις διακοπές.
8. Συμπεριφορά: Συζήτηση για πιθανά προβλήματα συμπεριφοράς όπως διαταραχές του ύπνου, έλεγχο της ούρησης και της αφόδευσης, πιθανά τικ κ.λπ.
9. Εμβολιασμοί: Συνήθως το Σεπτέμβρη κάνουμε το τεστ Μαντού (φυματιοαντίδραση) και προγραμματίζουμε τα εμβόλια του χειμώνα.
10. Μικροβιολογικές εξετάσεις: Εξέταση αίματος ή ούρων, αν κριθεί απαραίτητο, για έλεγχο αναιμίας κ.λπ.

tlife.gr/Article/FN/0-43-36446.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου