Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

10ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Τον 10ο μήνα της ζωής του, το παιδί ελέγχει τις κινήσεις του σώματός του περισσότερο από ποτέ στο παρελθόν. Όχι μόνο τρέχει μπουσουλώντας, αλλά κατορθώνει και να ανασηκωθεί. Επίσης, οι πρώτες λέξεις εμφανίζονται. Η περηφάνια μας χτυπάει κόκκινα!

Κινητικότητα
-Ξεκινάει το μπουσούλημα
-Μετακινείται στον χώρο κατά βούληση
-Σε πιάνει και σε τραβάει προς τα παιχνίδια
-Γαντζώνεται μόνο του από τα έπιπλα και ανασηκώνεται
-Γυρίζει από μπρούμυτα ανάσκελα και από ανάσκελα μπρούμυτα


 Χέρια και αυτοβοήθεια
-Χτυπάει παλαμάκια
-Χαιρετάει με το χέρι
-Στέλνει φιλάκια με το χέρι
-Κρατάει με σταθερότητα αντικείμενα στο χέρι
-Κρατάει το ποτήρι και πίνει από αυτό
-Κρατάει δυο κύβους και τους χτυπάει μεταξύ τους


 Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Εμφανίζονται οι πρώτες λέξεις
-Λέει συλλαβές και τις ενώνει μεταξύ τους π.χ. μα-μά
-Επαναλαμβάνει ήχους ή συλλαβές που άκουσε


Αντίληψη
-Κατανοεί κάποιες από τις λέξεις που ακούει
-Αντιδρά στους έντονους ήχους
-Ξεχωρίζει τις γεύσεις και τις μυρωδιές


Τι του αρέσει
-Να βάζει καπάκι στο σκεύος που του λείπει
-Να ψάχνει στις τσέπες, στα ντουλάπια
-Να περιεργάζεται τα μικρά αντικείμενα
-Να του λέμε τραγούδια
-Να διαβάζουμε μαζί παραμύθιαΤι πρέπει να γνωρίζουμε
Ως περήφανοι και ανυπόμονοι γονείς, δυο πράγματα περιμένουμε εναγωνίως σε αυτή τη φάση της ζωής του μωρού μας. Πότε θα περπατήσει και πότε θα μιλήσει. Η δική μας ενθάρρυνση, υποστήριξη και παρότρυνση, χωρίς υπερβολές και άγχος, είναι αυτά που χρειάζεται ο μικρός μας απόγονος όσο μεγαλώνει. Ας δούμε λοιπόν ποιοί είναι οι τρόποι να βοηθήσουμε το βρέφος να μιλήσει, πώς εξελίσσεται η ανάπτυξη τον πρώτο χρόνο, αλλά και ποιά θα είναι η ανάπτυξη του νηπίου 1-2 ετών για να ξέρουμε τι να περιμένουμε και πότε. Τα 7 tips για νέους μπαμπάδες* θα βοηθήσουν πολύ. Το ίδιο και ο οδηγός για το fitness της μαμάς**. Δεν ξεχνάμε ότι η γυμναστική κάνει καλο και δρα χαλαρωτικά. Αν δεν αρκεί, να οι 6 τρόποι για να μειώσετε το στρες που φέρνει η μητρότητα και η πατρότητα

*7 tips για νέους μπαμπάδες
Η πατρότητα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, όμως, παρά τις αγωνίες, τις δυσκολίες και τις ευθύνες που δημιουργεί, δεν παύει να είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Οι παρακάτω ιδέες θα βάλουν τις πιο γερές βάσεις για τη σχέση του μπαμπά με το μωρό, από την αρχή.

1. Από τη βρεφική ηλικία φροντίζουμε να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε κρατώντας το παιδί στην ήρεμη αγκαλιά μας. Κανένα μωρό δεν έπαθε ποτέ τίποτα από την πολλή αγάπη.


2. Ταΐζουμε το παιδί με το μπιμπερό, όποτε αυτό είναι εφικτό. Με αυτό τον τρόπο χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με το βρέφος. 

3. Ο μπαμπάς πρέπει να είναι σε θέση να μείνει μόνος του με το παιδί του όταν η μαμά βρίσκεται εκτός σπιτιού. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μπορεί να το αλλάξει, να το ταΐσει, να το κοιμίσει και να αντιμετωπίσει κάθε απρόοπτο με ψυχραιμία.

4. Καθώς το παιδί μεγαλώνει, επιλέγουμε μια δική μας, αγαπημένη δραστηριότητα και την ζούμε παρέα με το παιδί ανά τακτά διαστήματα. Η δική μας ικανοποίηση γίνεται με αυτόν τον τρόπο  και δική του, ακόμη και αν δεν αντιλαμβάνεται τι ακριβώς κάνουμε.

5. Κρατάμε ζεστή τη σχέση με τη σύντροφό μας. Το ότι γίναμε γονείς δε σημαίνει ότι πάψαμε να είμαστε και σύντροφοι. Η μαμά συνήθως είναι πολύ απασχολημένη (αλλά και πολύ κουρασμένη) για να ασχοληθεί με την ρομαντική διάσταση της σχέσης μας, οπότε η ευθύνη βαραίνει εμάς. 

6. Τραγουδάμε στο μωρό! Τα μωρά τρελαίνονται για μουσική και τραγούδι και δεν χρειάζεται να έχουμε πτυχίο ορθοφωνίας για να το γοητεύσουμε. Η οπτική επαφή με το μωρό ,όσο διαρκεί το...μουσικό διάλειμμα, θα το ευχαριστήσει ακόμη περισσότερο και θα ενισχύσει τη σχέση μας μαζί του. 

7. Εκτός από το τραγούδι, τα παιδιά τρελαίνονται για τις βόλτες. Βάλτε στην ημερήσια διάταξη μια βόλτα με το μωρό, στο καροτσάκι ή ακόμη καλύτερα στον μαρσιππο. Όσο διαρκεί η βόλτα, μιλήστε του για όσα βλέπει γύρω του. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι ακριβώς του λέτε, όμως ο ήχος της φωνής σας το ευχαριστεί και το καθησυχάζει.


**Oδηγός για το fitness της μαμάς
Αν θέλεις να ξαναβρείς εύκολα και γρήγορα τη φόρμα σου, κάνε τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητάς σου ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες για το fitness της μαμάς.

 Shopping fitness

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ δεν είναι χαμένος χρόνος. Kαθώς περπατάς και ενώ σπρώχνεις το καροτσάκι σφίξε δυνατά τους γλουτούς σου για μερικά λεπτά. Χαλάρωσε και κάνε όσες περισσότερες επαναλήψεις μπορείς. Σε μερικές εβδομάδες θα νιώσεις τους μυς σου πιο σφιχτούς και πιο δυνατούς.

Ηome work

Τα κατά τα άλλα βαρετά οικιακά ίσως σου φανούν πιο ενδιαφέροντα ξέροντας ότι κάθε ώρα που περνάς ξεσκονίζοντας, σφουγγαρίζοντας ή σκουπίζοντας τα πατώματα, εκτός από την ενοχλητική βρωμιά, ξεφορτώνεσαι και  γύρω στις 300 θερμίδες!

Βαράκια 

Η προτίμηση της Jennifer Lopez στα παντελόνια τύπου «καμπάνα» δεν είναι μόνο θέμα στυλ. Κάτω από τα μπατζάκια της κρύβει βαράκια του ενός κιλού που καθώς περπατά πολλαπλασιάζουν την προσπάθεια. Κάνε το ίδιο για δυνατά, καλοσχηματισμένα πόδια!

Fitness&Fun 
Μοιράσου με τις φίλες σου τα έξοδα για ένα καινούριο σετ γυμναστικής (διάδρομο, βαράκια, step κ.α.). Οργανώστε βραδιές γυμναστικής και συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.


Με κοριτσίστικη διάθεση

Ξαναθυμήσου το σχοινάκι που παίζαμε μικρές και χάσε 60-70 θερμίδες το δεκάλεπτο. Απλό, οικονομικό και θαυματουργό!

Επιχείρηση ποδήλατο
Γυμναστική με κάθε ευκαιρία…

Ενώ οδηγείς 
Σφίξε εναλλάξ τους γλουτούς και τους μυς των μηρών. Χαλάρωσε και επανάλαβε όσο διαρκεί η διαδρομή. Η άσκηση είναι απλή, το όφελος όμως θεαματικό! Φτάνοντας στον προορισμό σου πάρκαρε το αμάξι όσο πιο μακριά μπορείς. Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες αερόβιες ασκήσεις.  

Ενώ βλέπεις τηλεόραση
Σφίξε μεταξύ  τους τα γόνατα τοποθετώντας ένα μαξιλάρι ανάμεσά τους. Με τον καιρό η άσκηση γίνεται μηχανικά, απλά και ευχάριστα χαρίζοντας δυνατούς και σφριγηλούς μύες.


Σου αρέσει το τρέξιμο;

Τέλεια! Πρόκειται για την ιδανική άσκηση για θεαματικά αποτελέσματα χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση. Ξεκίνα με δεκάλεπτο τρέξιμο και σταδιακά αύξησε το χρόνο. Μην ξεχνάς την προθέρμανση με διατάσεις αν δεν θες να καταλήξεις με πιασίματα και σοβαρούς τραυματισμούς! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου