Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

3ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Ο 3ος μήνας βρίσκει το παιδί με πιο έντονη κινητικότητα, καλύτερο έλεγχο των λεπτών κινήσεων και μεγαλύτερη αντίληψη. Συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή να του μαθαίνουμε τον κόσμο! Ο μήνας είναι ιδιαίτερα απαιτητικός για τους νέους γονείς οπότε, εκτός από το νέο απόγονο, φροντίζουμε και τους εαυτούς μας.

Κινητικότητα
-Ξεδιπλώνει εντελώς χέρια και πόδια
-Κάνει κύκλους και ελεύθερες κινήσεις σαν να κολυμπάει  
-Σηκώνει το κεφάλι του από την επιφάνεια
-Ψάχνει 
-Στηρίζει για λίγο το βάρος του στα πόδια
-Στηρίζει το κεφάλι του  
-Γυρίζει από μπρούμυτα στο πλάι



Χέρια και αυτοβοήθεια
-Τα χέρια ανοίγουν
-Κάνει απόπειρες να πιάσει κάτι, αστοχεί συχνά 
-Κρατάει και κουνάει την κουδουνίστρα
-Αρπάζει τα χέρια και τα ρούχα των άλλων
-Πιπιλάει το δάχτυλο και τις γροθιές του  
-Παίζει με τα χέρια του


Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Βγάζει ήχους από φωνήεντα 

-Κάνει πιο δυνατές φωνές, στριγκλίζει
-Κλαίει διαφορετικά για κάθε ανάγκη του, κάνει παύσεις περιμένοντας να εξυπηρετηθεί 
-Αρχίζει να γελάει


Αντίληψη 
-Μαθαίνει την αιτία και το αποτέλεσμα: χτυπάς το μόμπιλο και κουνιέται

-Μαθαίνει την ανταπόδοση μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση κάποιου αν γελάσει ή κλάψει, αλλά και με τη γλώσσα του σώματος.

Τι του αρέσει 
-Να στέκεται στην αγκαλιά σου, να ξαπλώνει στο στήθος σου και να κοιτάζει πίσω απ΄τον ώμο σου

-Να παίζει με τα χέρια του 
-Να παίζει ξαπλωμένο σε ανάκληση και όχι εντελώς οριζόντια 
-Να περιεργάζεται κρίκους και κουδουνίστρες 



Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Και αυτός ο μήνας είναι εξαιρετικά απαιτητικός για τους νέους γονείς. Εφαρμόζουμε λοιπόν τις οδηγίες προς νέους …. μπαμπάδες και με σύμβουλο την υπομονή, την κατανόηση και την καλή συνεργασία μεταξύ μας, πορευόμαστε στον δρόμο της πατρότητας και της μητρότητας. Τα διατροφικά must της μαμάς και της εγκύου συνεχίζουν να είναι στο καθημερινό μενού ενώ για ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη...εκ των έσω κάνουμε γυμναστική πριν και μετά την εγκυμοσύνη. Η παρουσία του παιδιού μέσα στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε τις κακές συνήθειες οπότε ας κόψουμε τώρα το τσιγάρο. Αν έχουμε...διπλή άφιξη, ο θηλασμός των διδύμων θα μας απασχολήσει σε αυτή τη φάση, όπως και η γενικότερη φροντίδα τους. Σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε το savoir vivre του νεογέννητου και δεν παραλείπουμε να το υπενθυμίσουμε και στους γύρω μας, ειδικά αν ανάμεσά τους υπάρχουν φίλοι χωρίς παιδιά. Η ανάπτυξη του παιδιού τον πρώτο χρόνο είναι ραγδαία και εμείς πρέπει να είμαστε ετοιμοπόλεμοι! Διαμορφώνουμε κατάλληλο και αν είναι καλοκαίρι φτιάχνουμε το δικό μας μικροκλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου