Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

12ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Τον 12ο μήνα, το παιδί βηματίζει με ευκολία, λέει "μαμά" και "μπαμπά" και εμείς το παρατηρούμε περήφανοι να χορεύει, να παίζει και να κυνηγάει ...σαπουνόφουσκες. Οι κινήσεις του γίνονται όλο και πιο σταθερές, τα χεράκια του μπορούν να κάνουν ακόμη πιο πολύπλοκες ενέργειες, είναι πιο δραστήριο και με προτιμήσεις!

 Κινητικότητα
-Περπατάει μόνο του ή υποβασταζόμενο
-Σηκώνεται όρθιο από μόνο του
-Τα βήματά του είναι με ελεύθερα αλλά ασταθή και συνοδεύονται από συχνές πτώσεις



 Χέρια και αυτοβοήθεια
-Μπορεί να βάλει και να βγάλει αντικείμενα από ένα κουτί
-Αλλάζει χέρια για να βολέψει καλύτερα ένα αντικείμενο που κρατάει

-Έχει καλό έλεγχο των χεριών


 Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Μπορεί να πει 2-3 λέξεις
-Λέει «μαμά» και «μπαμπά» και το εννοεί
-Μιμείται ήχους ζώων



 Αντίληψη
-Αρχίζει να καταλαβαίνει ότι τα αντικείμενα έχουν μονιμότητα
-Μπορεί να χειρίζεται εσωτερικά εικόνες του εξωτερικού περιβάλλοντος
-Αντιλαμβάνεται το «μέσα» και το «έξω»
-Καταλαβαίνει το «όχι»
-Σηκώνει το κεφάλι και αναζητά την πηγή κάποιου ήχου 
-Είναι δραστήριο και έχει όρεξη για εξερευνήσεις


 Τι του αρέσει
-Δείχνει σαφή προτίμηση προς συγκεκριμένες τροφές
-Να κυνηγάει τις σαπουνόφουσκες
-Να παίζει κρυφτό
-Να χορεύει όταν ακούει μουσική
-Να παίζει με παιχνίδια που σέρνονται και που μπορεί να τα τραβήξει
-Να παρακολουθεί συζητήσεις ενηλίκων
-Να βρίσκεται σε εξωτερικούς χώρους ώστε να προσλαμβάνει ερεθίσματα
-Να εκτελεί απλές εντολές


Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Περπατάει ή προσπαθεί να περπατήσει, έχει προτιμήσεις, η γκάμα των παιχνιδιών που το ευχαριστεί μεγαλώνει, καταλαβαίνει πολλές από τις λέξεις που ακούει γύρω του, εκτελεί εντολές. Το μωρό σιγά σιγά γίνεται παιδί! Ας δούμε λοιπόν 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για την ανάπτυξη του μωρού που προχωράει ολοταχώς, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ρόδινα. Μπορεί, για παράδειγμα, να μην του αρέσει το λούσιμο, οπότε ας δούμε πώς κάνουμε το λούσιμο...παιχνίδι! Μπορεί τα αυξημένα ερεθίσματα που δέχεται να του δημιουργούν διαταραχές στον ύπνο. Για να είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μεγαλώνει σωστά, ας δούμε τα σημεία κλειδιά στην ανάπτυξη του παιδιού τον πρώτο χρόνο. Η διατροφή του όλο και εμπλουτίζεται και αποκτά μεγαλύτερη ποικιλία, καλό είναι λοιπόν να ξέρουμε τι δεν πρέπει να τρώει το μωρό*, αλλά και τι κάνουμε όταν το μωρό δεν θέλει να φάει. Η σωστή διατροφή είναι βασική παράμετρος για την πρόληψη παιδικής παχυσαρκίας. Όσο για το πώς διαχειριζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο μας με το παιδί, προσέχουμε να μην μεγαλώσουμε ένα τηλεορασόπληκτο παιδί, ενώ καλό είναι να ξέρουμε πώς εξελίσσεται η όραση των παιδιών ανάλογα με την ηλικία.


*Οι αλλεργίες ακολουθούν αυξητική πορεία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής - Διαιτολογίας.

Οι αλλεργίες (μεταξύ τους και το άσθμα, η ατοπική δερματίτιδα, η τροφική αλλεργία/υπερευαισθησία, η αλλεργική ρινίτιδα κ.α.) ακολουθούν αυξητική πορεία, σύμφωνα με εισήγηση της Δρ. Αιμιλίας Βασιλοπούλου, Κλινικής Διαιτολόγου Διατροφολόγου, Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθήνας στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής- Διαιτολογίας.

Οι αιτίες εντοπίζονται στα γονίδια, αλλά και στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το διάστημα που η μαμά θηλάζει και φυσικά το πρώτο διάστημα της ζωής του παιδιού. Σύμφωνα με μελέτες, ο αποκλειστικός θηλασμός ή η χρήση υποαλλεργικών υποκατάστατων γάλακτος χρησιμοποιούνται ως μέσα πρόληψη των αλλεργικών νοσημάτων. Η κατάλληλη προσαρμογή της διατροφής επίσης μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων αλλεργικών νοσημάτων. Το παραπάνω δεν ισχύει στην περίπτωση της τροφικής αλλεργίας. Ειδικά για την περίπτωση της τροφικής αλλεργίας, τα αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης για το διάστημα 2004-2009  έδειξαν ότι το 4-6% των παιδιών πρώτης ηλικίας που ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες έχουν τροφική αλλεργία. Τα περισσότερα βρέφη ως 30 ημερών εμφανίζουν αλλεργία στο γάλα αγελάδας. Το ποσοστό αυτό μειώνεται όσο προχωράμε προς την σχολική ηλικία οπότε το 1-2% των παιδιών εμφανίζουν τροφική αλλεργία (σε τροφές όπως το γάλα, το αυγό, τα σιτηρά, η σόγια, το αράπικο φιστίκι, το φουντούκι και το ψάρι). 
Πηγή: http://www.care24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου