Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

7ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Ο 7ος μήνας ξεκινά με μια τεράστια κατάκτηση: το παιδί μπορεί να καθίσει χωρίς τη δική μας υποστήριξη ή βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί χωρίς όμως να στερούμε στο παιδί την χαρά της εξερεύνησης. Τώρα θα γυρίζει στο άκουσμα του ονόματός του και θα ξετρελαίνεται με τα παιχνίδια στο νερό!

Κινητικότητα
-Ξεκινά να υπερνικά την βαρύτητα του σώματος

-Κάθεται χωρίς βοήθεια από άλλον

-Μπορεί να κρατήσει το κεφάλι ψηλά και να το περιστρέψει


 Χέρια και αυτοβοήθεια
-Σηκώνει τα χέρια και βγάζει φωνές για να το πάρεις αγκαλιά

-Μπορεί να κρατάει ένα αντικείμενο σε κάθε χέρι

-Χτυπάει παλαμάκια

-Κουνά πράγματα και με τα δυο χέρια
-Πιπιλά το δάχτυλό του


Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Ξεκινάει να δείχνει προσκόλληση προς την μητέρα

-Κλαίει-γελάει

-Παράγει διάφορους ανάμεικτους ήχους

-Βιώνει για πρώτη φορά το άγχος προς τα ξένα πρόσωπα και το άγχος του αποχωρισμού

 Αντίληψη
-Ακούει το όνομά του

-Συνδέει τα ονόματα με τα πράγματα (μπορεί να δείξει ποιά είναι η γάτα)

-Ψάχνει ένα αντικείμενο αν το χάσει από το οπτικό του πεδίο π.χ. του πέσει από το χέρι


 Τι του αρέσει
-Να περιεργάζεται τα μικρά αντικείμενα

-Να του λέμε τραγουδάκια

-Το πλατσούρισμα στο νερό και το μπάνιο

-Παιχνίδια που μπορούν να μπουν στο στόμα και να δαγκωθούν
-Το πλατσούρισμα στο νερό και το μπάνιο
-Του αρέσει να χτυπά τα χέρια του

Τι πρέπει να γνωρίζουμε 
Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της ηλικιακής φάσης είναι η προσκόλληση και το άγχος του αποχωρισμού που ξεκινάει τώρα και συνεχίζεται όλη τη διετία που ακολουθεί. Καλό είναι να γνωρίζουμε σχετικά, ειδικά αν είμαστε εργαζόμενες μαμάδες. Το παιδί θα κλαίει κάθε φορά που εμείς θα φεύγουμε από το σπίτι, θα μας τραβάει από το ρούχο, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μας κρατήσει κοντά του. Δεν είναι εύκολο για μια εργαζόμενη μαμά να φανεί δυνατή. Ίσως βοηθήσει αν ξέρουμε ότι πρόκειται για μια φυσιολογική συναισθηματική φάση του παιδιού, απαραίτητη για την ωρίμανσή του. Εξετάζουμε προσεκτικά το ερώτημα: Πώς επιλέγουμε  baby-sitter? ή Πώς επιλέγουμε παιδικό σταθμό που θα φιλοξενήσει το παιδί? Αν έχουμε δίλημμα Γιαγιά ή νταντά; ή Γιαγιά, νταντά ή παιδικός σταθμός;, εξετάζουμε τα υπέρ και τα κατά πριν καταλήξουμε. Όποια απόφαση και αν πάρουμε, δεν χρειάζεται να έχουμε ενοχές. Το παιδί είναι προτεραιότητα, το ίδιο όμως και η προσωπική φροντίδα της νέας μαμάς, δηλαδή η δική μας! Αρκεί τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε με το παιδί μας να τον γεμίζουμε ευχάριστα. Ας δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε δημιουργική απασχόληση στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του μωρού εφαρμόζοντας το Παίζω και μαθαίνω με παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του. Αν πάλι μας αρέσουν οι βόλτες με το μωρό, βεβαιωνόμαστε ότι γνωρίζουμε πώς οδηγούμε το καρότσι. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην υγιή συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, βάζουμε και τον μπαμπά στο παιχνίδι. Η συμμετοχή του μπαμπά στην ανατροφή του παιδιού είναι καθοριστικής σημασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου