Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

6ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Ο 6ος μήνας της ζωής του παιδιού είναι γεμάτος κατακτήσεις, ενδιαφέρον, εξέλιξη. Τώρα μπορεί να κάτσει στο καρεκλάκι του φαγητού, να εκφράσει τη διάθεσή του με διάφορους τρόπους και φυσικά να κάνει φασαρία! Το ενθαρρύνουμε να εκφραστεί και να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του.

 Κινητικότητα
-Κάθεται για λίγο μόνο του, χρησιμοποιεί τα χέρια για ισορροπία, πέφτει μπροστά
-Κάθεται στο καρεκλάκι του φαγητού 
-Στέκεται για λίγο όρθιο αν στηρίζεται 
-Γυρίζει και από τις δυο πλευρές 
-Προσπαθεί να κινηθεί μπροστά για να πιάσει κάτι

 Χέρια και αυτοβοήθεια
-Δείχνει τα παιχνίδια 
-Μπορεί να ελέγξει τα τουβλάκια
-Χρησιμοποιεί  όλο το χέρι αλλά πιάνει μικρά αντικείμενα με τον αντίχειρα και τον δείκτη

Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Βγάζει κραυγές και ποικιλία ήχων 
-Δοκιμάζει τη φωνή του, παρατηρεί τις αντιδράσεις 
-Εκφράζει τη διάθεσή του με τη γλώσσα του σώματος: φωνάζει, χτυπάει την κοιλιά με τα χέρια του, γελάει, σκυθρωπιάζει 
-Μιμείται τις εκφράσεις καλύτερα

 Αντίληψη
-Περνάει ώρα μελετώντας τα παιχνίδια του και τι κάνουν 
-Κρατάει κάτι και στα δυο χέρια

 Τι του αρέσει
-Να κάνει φασαρία!
-Να παίζει με τα τουβλάκια 
-Να κάνει κούνια 
-Να κάνει «βαρελάκια» στο πάτωμα


Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Όσο αυξάνεται η κινητικότητα του παιδιού, τόσο μεγαλώνει η αγωνία από τους κρυμμένους κινδύνους που απειλούν την ασφάλειά του. Απομακρύνουμε από τους χώρους δράσης του μωρού και ειδικά από το παιδικό δωμάτιο οτιδήποτε μπορεί να το τραυματίσει (έπιπλα με αιχμηρά τελειώματα, γυάλινα ή διακοσμητικά κλπ). Το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι βασικό μέσο όχι μόνο διασκέδασης αλλά και εκπαίδευσης του παιδιού. Φροντίζουμε να περνάμε δημιουργικό χρόνο μαζί του και να το φέρνουμε σε επαφή με άλλα παιδάκια. Μπορεί να μην είναι σε θέση να κάνουν ομαδικό παιχνίδι, όμως απολαμβάνουν και ωφελούνται από την παρουσία συνομηλίκων ή και μεγαλύτερων παιδιών. Το παιδί μιμείται ήχους, δοκιμάζει τη φωνή του, πειραματίζεται. Με τη δική μας συμβολή θα κατακτήσει την γλώσσα. Η ομιλία του παιδιού είναι στο χέρι μας! (ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου