Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

4ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Τον 4ο μήνα της ζωής του, το παιδί κάθεται, στηρίζεται, γυρίζει, αγκαλιάζει, πιάνει, εξερευνά, αντιλαμβάνεται και ξέρει τι να περιμένει. Η συγκλονιστική πορεία της ανάπτυξής του συνεχίζεται! Το στηρίζουμε στην προσπάθειά του να κατακτήσει τον κόσμο και το προμηθεύουμε με παιχνίδια που οξύνουν την αντίληψή του.


Κινητικότητα
-Στέκεται υποστηριζόμενο 
-Κάθεται υποστηριζόμενο
-Σηκώνει το κεφάλι 90 μοίρες, το περιστρέφει 180 μοίρες
-Στηρίζεται στους αγκώνες του
-Γυρίζει από μπρούμυτα στο πλάι

Χέρια και αυτοβοήθεια
-Αγκαλιάζει με τα δυο χέρια 
-Πιάνει με ακρίβεια το παιχνίδι που του έπεσε 
-Εξερευνά τα ρούχα, ψαχουλεύει

Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Σχηματίζει διαφορετικούς ήχους με το στόμα 
-Κάνει φούσκες, γελάει δυνατά όταν το γαργαλάς 
-Απλώνει τα χέρια για να το σηκώσεις  
-Βλέπει καλύτερα και πιο μακριά, κοιτάζει έντονα, παρακολουθεί κινήσεις

Αντίληψη 
-Ξέρει τι περιμένει όταν ζητάει κάτι πχ φαγητό 
-Αντιλαμβάνεται πως όλα έχουν ένα όνομα

Τι του αρέσει
-Χαιρετάει και αρχίζει παιχνίδι  
-Διασκεδάζει παίζοντας με τα δάχτυλά του 
-Παίζει με τα βραχιόλια
-Γυρίζει μπροστά στο καρότσι και τον μαρσιππο


Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Ο ερχομός του παιδιού στο σπίτι φέρνει αλλαγές και απαιτεί τροποποιήσεις στις μέχρι τούδε συνήθειες. Τι γίνεται λοιπόν όταν Το κατοικίδιο αποκτά...αδερφάκι; Πώς διαμορφώνουμε τον χώρο και τι μέτρα λαμβάνουμε για μια ομαλή συνύπαρξη; Μια ακόμη αλλαγή αυτής της περιόδου είναι ότι η σχέση των δυο συντρόφων περνάει διακυμάνσεις. Τι κάνουμε όταν το σεξ δεν είναι τέλειο; Ένα σύντομο ταξίδι για δύο είναι μια καλή λύση που συσφίγγει τις σχέσεις. Αν πάλι θέλουμε να πάρουμε μαζί και το παιδί σε κάποιο από τα Family friendly hotels, ας δούμε πώς βγάζουμε διαβατήριο για το παιδί. Για να ανακτήσουμε τον παλιό μας εαυτό κάνουμε το ετήσιο check-up της μαμάς και του μπαμπά, ενώ και μια αποτοξίνωση θα μας τονώσει και θα μας αναζωογονήσει. Για αποφυγή εκπλήξεων και ανατροπών, κάνουμε οικογενειακό προγραμματισμό μαθαίνοντας τα πάντα για την αντισύλληψη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου