Το "ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΕΙΡΗΝΗ Γ. ΜΙΚΡΟΒΑ" είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό και συμβουλευτικό κέντρο με σύγχρονες μεθόδους αποκατάστασης και θεραπευτικής προσέγγισης χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα λειτουργίας (προγράμματα στον Η/Υ, διαδραστικό πίνακα, χρήση ipad κ.ά.) Διαθέτουμε την απαραίτητη πείρα και θέληση ώστε να είμαστε κοντά στα παιδιά, στους έφηβους και ενήλικες που θα μας επισκεφτούν ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιασδήποτε μορφής πρόβλημα της αρμοδιότητάς μας!
Παρέχουμε:
* Ευνοϊκά πακέτα τιμών σύμφωνα με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία (μετά το πέρας της διαγνωστικής συνεδρίας του παιδιού, οι γονείς ενημερώνονται για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, ώστε να καλύψει τα έξοδα αυτά. Σημειώνουμε ότι η εν λόγω διαδικασία είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.)
* Ειδικά πακέτα για δύο μέλη της οικογένειας που παρακολουθούν θεραπευτικό πρόγραμμα
* ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη αξιολόγηση

5ος μήνας: Αναλυτικός οδηγός ανάπτυξης του παιδιού για τον 1ο του χρόνο!! (Κινητικότητα, γλώσσα, κοινωνικότητα, αντίληψη, παιχνίδια, τι του αρέσει, τι να προσέχουμε!)

Τον 5ο μήνα της ζωής του, το παιδί έχει κατακτήσει ακόμη περισσότερες δεξιότητες. Αυτό σημαίνει ότι η καθημερινότητα για εμάς τους γονείς αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μπορούμε να ασχοληθούμε δημιουργικά μαζί του, αφού τώρα -για πρώτη φορά- αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα την ύπαρξη των παιχνιδιών γύρω του!

Κινητικότητα
-Κάθεται με μαξιλάρια στο πάτωμα και στο καρεκλάκι φαγητού 
-Στέκεται όρθιο υποστηριζόμενο
-Γυρίζει από μπρούμυτα ανάσκελα 
-Σηκώνει χέρια και πόδια όταν είναι μπρούμυτα 
-Τεντώνει το κεφάλι για να δει 
-Μπορεί να πιάσει τα δάχτυλα των ποδιών του

Χέρια και αυτοβοήθεια
-Πιάνει με το ένα χέρι 
-Μεταφέρει τα παιχνίδια από το ένα χέρι στο άλλο και στο στόμα 
-Αρχίζει να παίζει με τουβλάκια 

Γλώσσα και κοινωνικότητα
-Μπαμπαλίζει για να προκαλέσει την προσοχή 
-Γυρίζει το κεφάλι προς τον άνθρωπο που του μιλάει 
-Παρακολουθεί τις κινήσεις των χειλιών όταν του μιλάς 
-Προσπαθεί να μιμηθεί ήχους και κινήσεις 
-Τα χρώματα του τραβούν την προσοχή 
-Αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για το φαγητό

Αντίληψη
-Μαθαίνει με ποιούς ήχους και χειρονομίες έχει ανταπόκριση  
-Αλλάζει το σχήμα του χεριού ανάλογα με το αντικείμενο που πάει να πιάσει 
-Σπρώχνει το χέρι σου αν προσπαθήσεις να του δώσεις φάρμακο

Τι του αρέσει
-Να σπρώχνει με τα πόδια 
-Να τραβάει τα μαλλιά  
-Να πιέζει και να ζουλάει τα παιχνίδια
-Να το χορεύεις στα γόνατα 
-Να παίζει κούκου-τσα

Τι πρέπει να γνωρίζουμε
Το παιδί μας μεγαλώνει και όσο αναπτύσσεται, τόσο πιο βολική γίνεται η μετακίνηση μαζί του. Τι προσέχουμε λοιπόν όταν βγαίνουμε βόλτα με το παιδί στο εμπορικό κέντρο, στο σούπερ μάρκετ, ακόμη και στην παιδική χαρά; Σιγά σιγά θα διαπιστώσουμε ότι η ζωή με το μωρό γίνεται όλο και πιο εύκολη χάρη στην ανάπτυξή του. Τα παιχνίδια που μέχρι τώρα υπήρχαν γύρω του χωρίς να του προκαλούν κανένα ενδιαφέρον, τώρα το ενθουσιάζουν και ασχολείται μαζί τους. Να μια καλή ευκαιρία για εμάς να του ακονίσουμε τις δεξιότητες! Οι σούπες μπαίνουν στο παιδικό μενού. Οι ιδέες για λαχταριστές σουπίτσες δεν τελειώνουν. Τις υλοποιούμε με φρέσκα υλικά και μπόλικη φαντασία. Δεν ξεχνάμε ότι οι βάσεις για τη διατροφή του παιδιού μπαίνουν από τώρα και είναι στο χέρι μας να το μυήσουμε στον κόσμο της υγιεινής νοστιμιάς! Συχνά οι αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας εντοπίζονται στον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού και στις συνήθειες που του επιβάλλουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου